Vi tar hand om hela ditt tak

Trygghet, service & kvalitet sedan 1918

Våra tjänsterKontakta oss

Historia

Jonæson Bleck & Plåtslageri är ett familjeföretag som grundades 1918 av plåtslagaren Viktor Jonæson. Inledningsvis drevs företaget med två anställda som arbetade i lokaler på Södra Bantorget, där Hotell Malmen numera ligger. (På söder i Stockholm)

1927 flyttades verksamheten vidare till Kvarngatan och tre år senare till hörnet av Fatbursgatan – Timmermansgatan.

I slutet av 20-talet och början av 30-talet började Viktors söner Yngve och Manne att arbeta inom företaget. Av dessa två var det Yngve som var plåtslagare med utbildning och praktik i bagaget, medan Manne kom till företaget med konditors utbildning samt karriär bakom sig. 1937 slutade plåtslagaren Yngve och bagaren Manne övertog rörelsen.

1939 Hade företaget vuxit ur sina lokaler och nästa flytt ägde rum. Då installerade vi oss på Brännkyrkagatan 49. 

1955 Började Mannes fru Vera och deras son Bernt att arbeta i företaget och året därpå köptes det till lokaler i samma fastighet som inreddes till ett kontor samt ett omklädningsrum. Bernts fru Marianne välkomnades senare också in på kontoret i företaget.

1957 Ombildades företaget från Handelsbolag till ett Aktiebolag.  Perioden 1965 – 1975 var företagets hittills mest expansiva tid då vi som mest hade 20 anställda.

1979 började fjärde generationen Jonæson i företaget då Bernt och Mariannes son Mats arbetade heltid ute på fältet. 1995 tog Mats över efter sina föräldrar Bernt & Marianne och skötte kundkontakt och anbudsförfrågningar.

2013 började femte generationen Jonæson i företaget då Mats dotter Sandra och hennes man Dennis började arbeta inom företaget.

2017 växte företaget ur sina lokaler på Södermalm, det var tid att investerade i nya lokaler, vilket vi gjorde på Lyftkransvägen i Länna. Där har vi byggt en helt ny verkstad samt flyttat en del av vår kontorsverksamhet. 

2019 Firade företaget 100 år!

Vi är idag inne i femte plåt generationen i företaget och det är vi ensamma om! Vi är såklart otroligt stolta över att kunna leverera tak som håller i generationer.